Centre Cívic “el Roure” i Biblioteca “la Ginesta”

Un triple equipament cultural que emfasitza el valor paisatgístic d’una riera.

Begues requeria un teatre (350 persones), una biblioteca (1.260 m²) i un centre cívic (1.800 m²).
El solar, de forma triangular, tenia dos costats definits per vies urbanitzades, i el major, definit pel límit d’inundabilitat d’una riera abandonada.
El projecte articula els tres usos en un únic equipament al voltant d’una Àgora” cohesiva; ocupa la pràctica totalitat del solar, adoptant-ne la planta triangular, prioritzant la horitzontalitat i la relació en planta baixa; i orienta la façana principal al poble, resseguint el traçat sinuós al marge del meandre de la Riera de Begues, abraçant un roure centenari i reivindicant-ne, rehabilitant-ne i dinamitzant-ne el seu entorn natural. Qualificació A en la certificació d’eficiència energètica.

 

Obra seleccionada pels Mies van der Rohe AWARD 2015 / Obra seleccionada pels premis FAD 2015
  • Tipus: Equipament Cultural – Teatre, Biblioteca, Centre Cívic
  • Lloc: Begues, Barcelona, Espanya
  • Client: Ajuntament de Begues
  • Any: 2009-2014
  • Superfíce: 3.900 m² (edifici) + 1.900 m² (espais exteriors)
  • Pressupost: 4.616.000 €